Можна порівнювати з Чорнобилем: Спливли нові фото, відео і дані про радіацію після вибуху під Северодвінськом

У Росії продовжують з'являтися нові жахливі подробиці наслідків вибуху реактивної установки біля міста Северодвинськ, передають Патріоти України.

Так, журналісти звернули увагу на два понтона в гирлі річки Верховка, від яких йшов сильний радіаційний фон. Ще 31 серпня фон в 150 метрах від нинішнього місця розташування понтонів становив 70-186 мікрорентген на годину. Зараз тут прилади показують понад 750 мікрорентген на годину.

На самих понтонах без відповідного захисту міряти рівень радіації ніхто не ризикує. Більш того, тут немає ні огорожі, ні охорони, ні попереджувальної інформації по периметру небезпечних конструкцій.

Понтони розташовані в чотирьох кілометрах від Ненокса. На інших ділянках біломорського берега в районі населеного пункту, а також в самому селі фон не перевищує 14 мікрорентген на годину.

Звернули журналісти увагу і на те, що весь берег від Солзи до Ненокса в розпал риболовного сезон пустує. Люди переживають через відсутність інформації, яка повинна служити їх безпеці. Особливу тривогу у них викликають кинуті і не дезактивовані понтони.

Цікаво, що в Чорнобилі після вибуху на АЕС рівень радіації був близько 1500 рентген на годину, а через тиждень після вибуху в Києві дозиметри показували 700 мікрорентген на годину.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...