Можна пити без докорів сумління? Вчені назвали п’ять алкогольних коктейлів, які майже не шкодять здоров’ю

Безумовно, коктейлі, про які йтиметься нижче, також шкідливі для здоров’я. Особливо якщо ними зловживати. Проте деякі з них містять невелику кількість алкоголю, відрізняються низькою калорійністю, а також містять деякі інгредієнти, які можна назвати корисними для здоров’я, зазначають Патріоти України.

Горілка з содовою

Цей коктейль — класичний варіант для тих, хто хоче низькокалорійний напій, констатують дієтологи. Горілка — це чистий спирт, відносно низькокалорійний і не має різкого смаку (якщо не йдеться про дешеву горілку, звичайно).

Газована вода не містить калорій та цукру, а також розбавляє алкоголь. Зрозуміло, всі ці аргументи випаровуються, якщо додавати горілку в солодку газовану воду, наприклад, кока-колу або лимонад.

Кривава Мері

Хоча цей коктейль часто асоціюється з пізнім сніданком (ох уже ці звичаї у вищому суспільстві) чи аперитивом, він може бути хорошим варіантом у будь-який час дня.

Він зроблений з томатного соку, який є гарним джерелом вітамінів і мінералів, а також з горілки, яка дає невелику кількість алкоголю. Спеції та гарніри, що використовують у «Кривавій Мері», можуть відрізнятися, але часто вони містять селеру, гострий соус, вустерширський соус і скибочку бекону.

Хоча цей напій може містити достатню кількість натрію, він, як і раніше, є відносно низькокалорійним варіантом, до того ж не надто міцним (звісно, якщо дотримуватися класичного рецепта).

Все вищесказане не стосується ситуації, коли велику кількість дешевої горілки розбавляють символічною кількістю пакетованого томатного соку невідомого походження. Такий «коктейль» навіть пучок селери не зробить дієтичним.

Джин-тонік

Геть жарти, але джин з тоніком — це цілком собі дієтичний напій, ну, принаймні, якщо порівняти з багатьма іншими популярними коктейлями.

Судіть самі. Джин — це чистий спирт, виготовлений з рослинних компонентів, як-от ягоди ялівцю, які надають йому унікального смаку. При змішуванні з тоніком, що містить невелику кількість хініну, виходить освіжний і трохи гіркуватий напій.

Зрозуміло, тонік містить цукор, але його кількість відносно невелика. Принаймні, якщо порівняти з колою та солодкими газировками, які використовують у багатьох коктейлях.

Мохіто

Кубинський коктейль Мохіто готують зі свіжої м’яти, соку лайма, цукру та рому. Хоча вміст цукру в мохіто може змінюватися залежно від способу його приготування, свіжа м’ята та сік лайма забезпечують здорову дозу вітамінів і мінералів.

Багато барменів використовують для приготування мохіто світлий ром, який містить менше калорій та алкоголю, ніж темний.

Апероль Шприц

Популярний освіжний коктейль за венеційським рецептом. Його готують з Aperol, італійського біттера (лікеру зі смаком гіркого апельсина), ігристого вина та содової води.

Апероль містить менше алкоголю, ніж багато інших лікерів, що робить цей напій легшим. Крім того, газована вода допомагає розбавити вміст алкоголю. Крім того, Апероль Шприц часто подають зі скибочкою апельсина, а це, як не крути, все-таки доза вітаміну C.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...