Можна сміливо подорожувати: Перелік країн, які відкрили свої кордони для українців

Світові держави поступово послаблюють карантин і вже зараз є напрямки, за якими можуть пересуватися українці. Як повідомив у Telegram міністр інфраструктури Владислав Криклій, зараз є шість держав, які відкрили кордони для українців, передають Патріоти України.

Куди вже зараз можуть літати або їздити українці:

  • Туреччина
  • Єгипет (але з обов'язковим дотриманням 14-денного самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19)
  • Албанія
  • Хорватія (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла)
  • Чорногорія (при наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин)

Через нестабільну епідеміологічну ситуацію кордону в країни ЄС залишаються закритими для українських туристів. При цьому іноземцям, дипломатам і громадянам України, які мають дійсні робочі або навчальні контракти або посвідку на проживання в ЄС, морякам, що направляються на корабель, громадянам, що транзитом прямують через ЄС, вдасться потрапити в потрібну країну.

В ЄС будуть переглядати список держав, з яких можливо в'їжджати, кожні два тижні.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...