Можна все? Особисті дані українців продовжують зливати в мережу навіть після гучного скандалу

В Україні продовжує працювати Telegram-бот, який пропонує за гроші надати особисту інформацію про українців. Про це в Facebook написав Олександр Галущенко, передають Патріоти України.

За його словами, в даний момент бот вже розширив свій функціонал і навіть пропонує акції для клієнтів. Судячи з скрінів, бот пропонує знайти інформацію про людину по фотографії, а також допомагає знайти інформацію про автомобілі на аукціонах в США.

"Нібито закритий бот в Telegram, з якого почався движняк про зливі даних, успішно продовжує працювати, розширює функціонал і робить акції.

Або пресухи "важливих" осіб робилася з іншою метою? Дуже дивна ситуація, Ви не знаходите?" - пише автор.

Відзначимо, що скандальний бот почав працювати в березні. Інформацію про громадян він бере з деяких державних реєстрів, а також баз даних приватних компаній. Так, бот видавав дані з баз даних "Приватбанку" і "Нової Пошти".

При цьому українці пов'язували витік даних з початком роботи додатку "Дія", в якому зберігаються документи і інформація про українців.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...