"Можна з упевненістю сказати": Вчені розгадали "код да Вінчі" (фото)

Міжнародна група вчених під керівництвом професора Політехнічного університету в Мілані П'єра Джорджіо Рігетті стверджує, що розгадала загадку стилю художника Леонардо да Вінчі.Про це повідомляє видання "ТАСС" з посиланням на одного з учасників проєкту Гліба Зільберштейна, що працює в Ізраїлі, передають Патріоти України.

За його словами, на полотні художника "Мадонна Літта" об'єкти розташовані по колу, що прийшло з арабської та перської традиції й стало відмінною рисою робіт Леонардо да Вінчі та його послідовників. "Можна з упевненістю сказати, що ця "печать да Вінчі" була свого роду трафаретом для творів його школи Леонардо, тобто свого роду "кодом Да Вінчі", – сказав Зільберштейн.

Він також додав, що таке радикальне вплив східної культури на ортодоксальну європейську техніку іконопису відбулося після падіння Константинополя.

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...