"Можу внести ім'я у списки на обмін": У Харкові шахрай за гроші обіцяв дружині загиблого бійця повернути його "з полону"

У Харкові затримано шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого військового повернути його з полону, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Служба безпеки України, чоловік намагався видурити у неї 10 тисяч доларів. "Зловмисник зіграв на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, шахрай, маючи інформацію про те, що тіло бійця ще не повернули родині, почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати жінку в тому, що її чоловік начебто перебуває в полоні у російських окупантів. При цьому зазначив, що за грошову винагороду сприятиме поверненню військового додому з полону.

"Для вирішення цього питання зловмисник гарантував своїй жертві, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на першочерговий обмін", - зазначили в СБУ.

Шахрая затримали під час одержання грошей від потерпілої. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності. Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Планується обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...