"Можу внести ім'я у списки на обмін": У Харкові шахрай за гроші обіцяв дружині загиблого бійця повернути його "з полону"

У Харкові затримано шахрая, який за гроші обіцяв дружині загиблого військового повернути його з полону, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Служба безпеки України, чоловік намагався видурити у неї 10 тисяч доларів. "Зловмисник зіграв на тому, що військовослужбовець загинув у так званій сірій зоні, тому його тіло ще не передали близьким", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, шахрай, маючи інформацію про те, що тіло бійця ще не повернули родині, почав видавати себе за співробітника СБУ та переконувати жінку в тому, що її чоловік начебто перебуває в полоні у російських окупантів. При цьому зазначив, що за грошову винагороду сприятиме поверненню військового додому з полону.

"Для вирішення цього питання зловмисник гарантував своїй жертві, що внесе прізвище нібито полоненого воїна до списку на першочерговий обмін", - зазначили в СБУ.

Шахрая затримали під час одержання грошей від потерпілої. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності. Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Планується обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...