Можуть бути ознаками інопланетного життя: На Марсі виявили таємничі зелені плями (фото)

Марсохід NASA Perseverance, який перебуває на Марсі майже чотири роки, натрапив на нову таємницю в регіоні під назвою "Змієподібні пороги" - у марсіанському піску було виявлено таємничі зелені крапки. Ці зелені плями можуть з’явитися, коли органічні речовини на кшталт мікробного життя гинуть і розкладаються в цьому районі. Про це повідомляє The Sun, передають Патріоти України.

Після взяття верхнього шару реголіту в оголенні червоної скелі під назвою "Уоллес Батт" марсохід виявив "вражаючий" набір кольорів. Було виявлено білий, чорний і навіть зелений кольори. "Одним із найбільших сюрпризів для команди марсохода стала наявність сірувато-зелених плям, які складаються з темних ядер із нечіткими світло-зеленими обідками", — додали в NASA.

Зелені плями також можна знайти на так званих "червоних пластах" Землі – ділянках осадів, куди вода, що містить залізо, пройшла через фільтр і зрештою затверділа в камінь. Однак поєднання сірки та заліза також може спричинити ці "нечіткі, світло-зелені обідки". Склад цих зелених марсіанських скель "залишатиметься загадкою", поки люди-дослідники не зможуть досягти планети десь у 2030-х роках.

Очевидно, не вистачило місця, щоб безпечно розташувати манжету марсохода з інструментами, виготовленими для взяття зразків породи, над зеленою ділянкою.

Марсохід збирав зразки гірських порід у регіоні під назвою "Яскравий ангел". Вчені вважають, що це саме те місце, де колись протікала стародавня річка, яка живила прісною водою кратер Єзеро мільярди років тому.

Кратер Єзеро був у центрі уваги NASA протягом багатьох років, оскільки експерти вважають, що вони мають найкращі шанси знайти залишки стародавнього інопланетного життя. Зараз Perseverance робить крутий підйом із кратера, де він перебуває з 2021 року.

Чому оформлення субсидії в Україні може затягнутися і що варто враховати: У ПФУ вказали на нюанси

понеділок, 28 жовтень 2024, 23:36

В Україні триває кампанія, яка закликає оформити житлову субсидію на оплату комунальних послуг тих, хто не має коштів — на виплати припадає понад 15% сукупного доходу домогосподарства. Щоправда, при цьому оформлення може затягтися, проте не з вини прет...

Чому погода в Україні дивує аномальним теплом і що буде далі: Синоптикиня дала пояснення

понеділок, 28 жовтень 2024, 23:24

Погода в Україні здивувала аномальним теплом. Метеорологічне літо почалося ще в середині травня і тривало практично до першої декади жовтня, передають Патріоти України. Яка причина такої аномальної погоди цього року, в інтерв'ю 24 Каналу пояснила Віра ...