Можуть настати "темні часи": Клименко зробив неочікуваний висновок після стрілянини в Дніпрі

Очільник МВС Ігор Клименко наголосив, що ситуація у Дніпрі, коли поліцейський застрелив чоловіка, довела - якщо українці хочуть жити у правовій державі, то самі мають дотримуватися законів. Про це він написав у своєму Telegram, передають Патріоти України.

"Є ситуації, які потрібно аналізувати виключно на холодну голову. Дати емоціям улягтися. Смерть – це завжди горе. Але в події у Дніпрі потрібно розібратися об’єктивно", - написав Клименко.

За його словами, наразі триває слідство, яке має дати відповіді на основні запитання. Однак ситуація виявилася значно глибшою і стала індикатором проблем українського суспільства.

"Якщо громадяни хочуть жити в правовій державі, вони самі ж мають дотримуватися законодавства, поводитися відповідно до встановлених норм і однозначно – не бити поліцейських. Більш того, навчати законослухняності своїх дітей", - наголосив міністр.

Клименко нагадав, що Україна нині живе у стані війни, і правоохоронці докладають зусиль, аби тримати ситуацію в регіонах під контролем.

"Ми живемо у воєнний час. Не завжди стабільний, але наразі контрольований. Контрольований саме завдяки зусиллям правоохоронних органів. Якщо окремі громадяни житимуть в анархії та вважатимуть себе понад Законом, а поліція не зможе виконувати свої функції, українське суспільство чекають дуже темні часи", - написав Клименко.

Нагадаємо, у Дніпрі 29 серпня патрульний поліцейський під час затримання застрелив чоловіка. Патрульні зупинили елітне авто, яке порушило правила дорожнього руху. У ньому перебували чоловік, жінка та двоє дітей. Конфлікт, який виник між парою та правоохоронцями, закінчився бійкою та стріляниною.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...