Можуть спровокувати рак! Онкологи назвали список продуктів, які потрібно виключити із раціону

Ми - це те, що ми їмо. Те, чим ми наповнюємо свій організм, впливає на здоров'я. Рак у більшості випадків не береться з нізвідки, важливу роль в утворенні пухлин грає саме харчування, передають Патріоти України.

Онкологи розповіли, які продукти краще виключити зі свого раціону або значно зменшити їх споживання. Вчені Американського товариства боротьби з раком опублікували невтішні результати - кількість людей молодше 55 років вдвічі частіше стали хворіти на рак кишечника, ніж це було ще 10 років тому. Одним із головних винуватців може бути аспартам – штучний підсолоджувач, який вчені хочуть визнати канцерогеном.

"Рак виникає, коли клітини втрачають контроль і вони просто продовжують ділитися, тому ви отримуєте все більше таких клітин, яких у вас не повинно бути", - кажуть американські вчені. Дослідники рекомендують відмовитися від наступних продуктів (або скоротити їх споживання) всім, а особливо тим, у кого є схильність до онкології:

  • оброблене м'ясо (ковбаса, сосиски) - а все через нітрити, які додаються, щоб продукт довше зберігався свіжим
  • алкоголь - містить ацетальдегід, який ушкоджує клітини - споживання призводить до величезного переліку онкології
  • яловичина та червоне м'ясо у великій кількості змінюють клітини слизової оболонки кишечника, що підвищує ризик розвитку пухлини
  • солодкі напої - особливо небезпечні для жінок - за результатами дослідження, ті, хто випивав понад дві содові на день, частіше мали рак товстого кишечника
  • солодощі (печиво, торти, сухі сніданки, шоколад та цукерки) впливають на організм людини – незважаючи на те, що клінічно не було доведено прямого зв'язку між цукром та онкологією, цукор надзвичайно шкідливий для організму

Вчені зробили революційне відкриття - розгадано таємницю синдрому хронічної втоми

четвер, 7 серпень 2025, 9:56

Після багатьох років невизначеності вчені виявили біологічну причину синдрому хронічної втоми (СХВ), або міалгічного енцефаломієліту (МЕ). Нове дослідження в Едінбурзькому університеті виявило 8 генетичних маркерів, які відрізняють хворих від здорових ...

Бережіться! Цю їжу пов’язали з хвилею діабету в Європі - під ударом може бути кожен

четвер, 7 серпень 2025, 9:50

Досить трьох порцій картоплі фрі на тиждень, щоб суттєво підвищити ризик розвитку діабету 2 типу - до такого висновку дійшли вчені, які проаналізували харчування понад 200 тисяч людей протягом майже 40 років, передають Патріоти України. У тих, хто регу...