"Можуть втратити половину літаків": МІУ закликало світ припинити співпрацю з цивільною авіацією РФ

Разом з кораблями та поїздами російські літаки продовжують відправляти до вже всім відомого напрямку. У Facebook команда Міністерства інфраструктури повідомила, що веде перемовини з міжнародними страховими компаніями у сфері авіаперевезень, а також компаніями, які постачають та надають у лізинг літаки, вертольоти та іншу авіатехніку, зазначають Патріоти України.

"У разі введення відповідних обмежень та санкцій йдеться про втрату країною-окупантом близько половини цивільних літаків", – зазначають у Міністерстві. Більшість авіакомпаній світу, зокрема і російських, користуються послугами великих страхових компаній.

Таким чином, за інформацією агентства Cirium, 55% від російського цивільного авіаційного флоту перебуває у лізингу в міжнародних компаній. З усіх 980 пасажирських лайнерів, які використовують російські авіаперевізники - 515 літаків перебувають у лізингу іноземних власників.

У Міністерстві переконані, що якщо лише Ірландія прийме рішення про накладання цих санкцій на росію, то це вже зможе потужно вдарити по авіаційній галузі країни-окупанта, оскільки більша частина парку європейських літаків зареєстрована у юрисдикції Ірландії, яка є батьківщиною для 18 з топ-20 світових лізингових компаній. "Впевнені, що зовсім скоро матимемо позитивні новини за підсумками переговорів. І нагадаємо, що літати окупанти тепер можуть хіба з Москви на Камчатку", – зазначають у дописі Міністерства.

Нічний удар по стратегічним об'єктам окупантів в Криму: Севастополь залишився надовго без світла, у школах скасували навчання

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:56

В окупованому Севастополі після нічної атаки призупинено роботу підстанції, у місті - точкові знеструмлення, скасовано заняття у всіх школах, закладах середньої освіти і дитячих садках. Про це повідомив окупаційний керівник анексованого міста Михайло ...

Незаконна стояв від "другого пришестя" Януковича: У Києві вночі знесли храм-МАФ Московського патріархату незаконно побудований біля фундаментів Десятинної церкви Х ст.

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:40

17 травня у Києві демонтували будівлю, яку всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада УПЦ МП на території Національного музею історії України в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монаст...