Можуть забрати здоров'я і навіть життя: Ніколи не їжте ці продукти на пляжах

Лікарі твердять, що практично нічого не можна купувати та їсти на пляжах. Відпочиваючі завжди купують смаколики на свій страх і ризик, передають Патріоти України.

Однак медики уточнили, вживання яких саме продуктів, що купуються у пляжних продавців, найчастіше призводить до страшних отруєнь. На думку лікарів – купівля і поїдання морепродуктів на пляжі – найбільш нерозумне рішення більшості відпочиваючих. Від якихось смаколиків на пляжі варто відмовитися, щоб уберегти здоров'я – розбирався Styler.

Медики твердять: ні в якому разі не можна купувати на пляжі та поруч з пляжем пиріжки з начинкою, біляші, шаурму, паштети, салати (особливо зі сметаною і майонезом), копчену рибу і т. д. Однак на страх і ризик їх купувати все ще безпечніше, ніж швидкопсувні продукти. В умовах літньої спеки вони можуть стати причиною важких отруєнь і гострих кишкових інфекцій.

В групу небезпечних продуктів лікарі відносять і кукурудзу. Але, як можна побувати на пляжі і не спробувати "кукурудзу, як у Тома Круза"? Ніхто не скасовував її самостійного приготування або покупки у перевірених продавців, у яких ви купували її в минулі роки.

Трохи менш небезпечним вважають вживання фруктових салатів. Проблема в тому, що при порушенні цілісності захисної шкірки будь-якого плоду підвищується ризик того, що всередину потрапить інфекція. Крім того, такі продукти швидше псуються.

Що категорично заборонено купувати на пляжах, так це морепродукти й рибу. Якщо риба несвіжа чи приготовлена неправильно, це загрожує ботулізм - сильним токсико-інфекційним захворюванням, яке небезпечне для здоров'я і життя. Особливо варто остерігатися слабозасолених або маринованих морепродуктів.

Загалом лікарі рекомендують купувати продукти лише у тих продавців, які мають ліцензію на продаж, сертифікати якості та працюють в засобах індивідуального захисту. Якщо хоча б одне з цих правил не було дотримано – купований продукт вважається потенційно небезпечним.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...