Можуть загинути понад 5 млрд людей! Вчені змоделювали ядерну війну між США та Росією і вказали на жахливі наслідки (відео)

Вчені створили найбільш науково реалістичну симуляцію ядерної війни, використовуючи лише несекретні дані та візуалізували її у вигляді відео. Особливих відкриттів під час створення моделі ядерної війни не відбулося, проте вчені показали, якими жахливими наслідками будуть при такому сценарії, передають Патріоти України.

За ядерної війни між США та Росією можуть загинути понад 5 млрд людей. Про це повідомляє видання Time. Відео поєднує детальне моделювання ядерних цілей, траєкторій ракет, вибухів і електромагнітних імпульсів. Також вчені показали, як у результаті утворюється чорний вуглецевий дим, який підніметься і пошириться земною кулею, змінюючи клімат і викликаючи масовий голод.

Як показує відео, немає великого значення, хто починає війну: коли одна сторона запускає ядерні ракети, інша сторона виявляє їх і стріляє у відповідь. Великі міста стають ціллю як тому, що вони утримують військові об'єкти, так і для того, щоб перешкодити повоєнному відновленню противника.

Кожен ядерний вибух створює вогненну кулю, приблизно таку ж гарячу, як ядро Сонця, за яким слідує радіоактивна грибоподібна хмара. Ці сильні вибухи випаровують людей поблизу та викликають пожежі та сліпоту. Потім розширення вогняної кулі викликає вибухову хвилю, яка пошкоджує будівлі.

Вчені зазначили, що Великобританія та Франція мають ядерний потенціал і відповідно до статті 5 НАТО зобов'язані захищати США, тому Росія може завдати удару і по них. Вогняні бурі можуть охопити міста, де ураганні вітри роздмухують полум'я, підпалюючи все, що може горіти, розплавляючи скло і деякі метали і перетворюючи асфальт на гарячу рідину, що легко займається.

Дослідження показують, що вибухи, електромагнітний імпульс та радіоактивність – це не найгірше. Тяжкіші наслідки може принести ядерна зима, викликана чорним вуглецевим димом від ядерних вогняних бур. Цей чорний дим нагрівається сонячним світлом, піднімаючи його, як повітряну кулю, терміном до десяти років. Висотні струменеві потоки настільки швидкі, що диму потрібно всього кілька днів, щоб поширитися по планеті.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...