Можуть закрити 15 станцій: Активісти розповіли, де в Києві ще є проблеми з метро

Активісти попереджають про ймовірну загрозу, що через аварійний стан через деякий час на ремонт можуть закрити ще ряд станцій київського метро. Про це йдеться в матеріалі видання "Інформатор", передають Патріоти України.

Стверджується, що йдеться про "Контрактову площу", "Осокорки" та "Бориспільську". Всього відомо про сім ділянок метро Києва, де є певні проблеми. Зокрема, це перегін між ст. "Героїв Дніпра" та "Мінською", де просідають тунелі. За словами відомого київського активіста, ветерана війни Олега Симороза, це відбувається через будівництво ТРЦ.

"Героїв Дніпра - тріщини на станції в результаті незаконного будівництва ТРЦ "Оазис" над станцією; Мінська - будівництво ЖК прям впритул до станції метро з порушенням ДБН", – повідомив активіст.

Друга проблемна ділянка - між ст.м. "Почайна" та "Контрактова площа". Там також просідають тунелі, порушений габарит через неякісну конструкцію тунелів, вказує Симороз. За його словами, закриття загрожує трьом станціям - між "Почайною" і "Контрактовою площею" ще є "Тараса Шевченка".

У 2012 році пожежа на ст.м. "Осокорки" розкрила проблему просідання землі під станцією. Тоді проблему просідання визнали на офіційному рівні.

"Просідання тунелів фіксується також на перегонах між "Васильківською" і "Виставковим Центром", а також між ст.м. "Бориспільська" і "Червоний хутір". Між "Осокорками" і "Харківською", на ділянці, яка також включає "Позняки", проблемні самі тунелі через низьку якість будівництва. Грунтові води також штурмують ділянку метро від законсервованої ст. "Львівські ворота" до "Золотих воріт", - сказано в матеріалі.

Ще сумнівним з точки зору безпеки, за даними експертів, метроміст на червоній гілці метро. До переліку проблемних можна додати перегін між "Гідропарком" і "Дніпром". Журналісти вважають, що загалом за приблизними підрахунками закриття на ремонт у Києві загрожує 15 станціям.

Нагадаємо, 8 грудня було зупинено рух поїздів метро на ділянці між станціями "Деміївська" та "Теремки" (загалом шість станцій). Це було зроблено з міркувань безпеки пасажирів через підтоплення тунелів. Потяги на "синій" гілці Київського метрополітену курсують між станціями "Либідська" та "Героїв Дніпра".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив 9 грудня провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб дослідити, що призвело до термінового ремонту "синьої" гілки столичного метро.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...