Можуть залишити без субсидії! За які покупки українців позбавляють виплат від держави

З 1 лютого українці, які отримують субсидії, мають знімати гроші з рахунків та самостійно переказувати їх комунальним підприємствам за спожиті послуги. У деяких випадках допомогу від держави можуть не призначити, передають Патріоти України.

Якщо хтось з членів родини, котра отримує субсидію на оплату комуналки, здійснив за рік до призначення пільги покупку на суму понад 50 тисяч гривень, або в банку з'явився депозит у розмірі понад 100 тисяч гривень, то субсидію на новий період не призначать. Про це нагадали у Пенсійному фонді.

Факт придбання нового житла не враховується при призначенні субсидій за умови, що дану операцію було здійснено за рахунок продажу старої квартири. У такому разі доходи від продажу не враховуватимуться у сукупному доході сім’ї при розрахунку. Але існує важлива умова — обидві квартири або будинки мають бути єдиним житлом у субсидіанта. Це факт при призначенні субсидії треба буде довести документально.

Субсидію не призначать, якщо у власності когось з членів сім’ї є транспортний засіб, випущений менше ніж п’ять років тому. Українці зобов’язані при складанні декларації для оформлення субсидії вказати всіх членів своєї сім’ї та весь дохід. Якщо приховати інформацію у декларації, то понаднормово сплачену субсидію можуть змусити повернути через суд.

Ще однією з причин відмови у виплаті субсидії є борги зі сплати комунальних послуг. Допомогу не продовжать, якщо є заборгованість за комунальні послуги понад три місяці, а сума перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн)

На грані: Україні знову загрожують блекаути - коли повідомлять нові графіки відключень

четвер, 9 травень 2024, 9:59

В Україні знову можуть запровадити графіки відключення світла, адже після терористичних ударів ворога в ніч проти 8 травня уражені ключові об’єкти української енергетики. Про те, до чого готуватися українцям, коли і хто повідомить про нові графіки відк...

Краще підготуватися: Як не залишитися без зв'язку та інтернету при відключенні світла

четвер, 9 травень 2024, 9:50

Через масований удар по енергетиці 8 травня 2024 року в усіх областях України можуть запровадити графіки відключення світла. Вже відомо, що пік очікується увечері з 18:00 до 23:00. Мобільний зв'язок . Через нестабільне електропостачання в мережах може...