Можуть з'явитися за 10 років до смерті: Лікарі вказали на фізичні симптоми ранньої смерті

Лікарі сказали, що зміни в деяких дрібницях, які люди роблять кожен день, можуть вказувати на те, що вони піддаються більш високому ризику ранньої смерті. Дослідники вважають, що попереджувальні знаки можуть з'явитися за 10 років до смерті і що повсякденні справи, такі як прогулянки, покупки і одягання, можуть діяти як червоний сигнал, передають Патріоти України.

Поділяючи результати, опубліковані в British Medical Journal, експерти заявили, що зниження фізичних рухових функцій у віці старше 65 років пов'язане з підвищеним ризиком смерті. У ньому говориться, що труднощі з рухами, такими як вставання зі стільця, швидкість ходьби або зниження сили захоплення, можуть допомогти в ранньому виявленні, що відкриває "можливості для профілактики і цілеспрямованого втручання".

Результати базуються на дослідженні з більш ніж 6000 учасниками у віці від 33 до 55 років, проведеному в період з 1985 по 1988 рік.

У період з 2007 по 2016 рік одні і ті ж учасники піддавалися фізичному обстеженню до трьох разів, включаючи вимірювання швидкості ходьби, часу, необхідного для вставання зі стільця, сили захоплення і таких завдань, як одягання, користування туалетом, приготування їжі і походу по магазинах. До жовтня 2019 року реєструвалися випадки смерті від будь-яких причин.

З'ясувалося, що зниження рівня фізичних рухових функцій пов'язане з підвищеним ризиком смерті. У звіті говориться, що померлі учасники дослідження реєстрували більш повільне вставання зі стільця за 10 років до смерті, ніж ті, що вижили, і відчували більше труднощів у повсякденному житті за чотири роки до смерті, причому ці труднощі різко зростали з плином часу.

Він каже: "після врахування інших потенційно впливових факторів, дослідники виявили, що слабка рухова функція була пов'язана з підвищеним ризиком смертності на 22% для швидкості ходьби, 15% для сили захоплення та 14% для синхронізованого підйому стільця, тоді як труднощі з повсякденна діяльність була пов'язана з підвищенням ризику на 30%.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...