Мріяв про "традиційні цінності": Данець хотів жити в Росії, але потрапив... на фронт

Данець, який приїхав до Росії через незгоду з «європейськими цінностями», а натомість потрапив на фронт, через суд розірвав контракт з Міноборони РФ. Про це у четвер, 22 серпня, повідомило російське видання Медіазона, передають Патріоти України.

33-річний Ніклас Хоффгаард приїхав до Росії влітку 2023 року, оскільки підтримував воєнного злочинця Володимира Путіна, а також «не погоджувався з цінностями Європи» і був незадоволений «погіршенням політичного клімату».

Як пише Медіазона, він отримав дозвіл на проживання до жовтня, а коли термін спливав, звернувся до Міноборони РФ, сподіваючись, що контракт допоможе отримати громадянство. Як пояснив адвокат, Ніклас вважав, що зможе охороняти кордон Росії в Сибіру або працювати перекладачем з англійської, але його відправили на фронт. Російської мови він не знав і не зрозумів, який документ підписав, а воювати в Україні не хотів. «Я ніколи не вступав до російської армії через бажання воювати або заробляти гроші. Я намагався знайти спосіб легально залишитися в Росії, поки оформлювався дозвіл на проживання», — зазначив адвокат.

Далі, передає Медіазона, Нікласа відправили під Луганськ у підрозділ, який займався безпілотниками. Він скаржився, що його змушували «пити горілку, відбирали телефон і підозрювали у шпигунстві на користь США та Данії». Крім того, за словами данця, над ним знущалися також непальці, які служили в цьому підрозділі, а один із товаришів по службі побив його.

Хоффгаард хотів демобілізуватися у 2024 році, після року служби, але йому пояснили, що за новим законом контракт є безстроковим, і він не може звільнитися. Навесні 2024 року Хоффгаард звернувся до суду.

Московський гарнізонний військовий суд спочатку відмовив йому, але потім 2-й Західний окружний військовий суд визнав контракт незаконним, пише Медіазона.

Ім'я данця досі не називалося, але картка справи є на сайті суду, де він записаний як Ніклас Хоффгор. Медіазона знайшла його під ім'ям Nicklas Hoffgaard — у Данії він відомий як репер Stanley Most, який завершив музичну кар'єру у 2018 році.

Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

четвер, 22 серпень 2024, 23:45

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Пресслужб...

Побив секретаря міськради: Мер Ромнів отримав підозру (фото)

четвер, 22 серпень 2024, 22:29

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун сьогодні повідомив про підозру очільнику однієї з територіальних громад Сумської області за фактом вчинення насильства щодо службової особи. За даними правоохоронців, 22 груд...