Мріють про офіційний шлюб: У Харкові зіграли "весілля" військова та активістка (фото)

У Харкові зіграли весілля капітан штабу бригади Аліна Шевченко та активістка з захисту прав жінок Станіслава Петлиця. Такий перформанс вирішили провести у межах ХарківПрайду, щоб привернути увагу до проблеми відсутності шлюбної рівності. Учасниці дійства – справжня пара, нещодавно вони заручилися. Про це йдеться на Facebook-сторінці ХарківПрайду, передають Патріоти України.

Аліна Шевченко – військова з Харківської області, капітан, офіцер штабу бригади. На військовій службі перебуває ще з 2015 року: спершу була мобілізована, а пізніше підписала контракт. У колективі знають про її сексуальну орієнтацію та про заручини з партнеркою.

Станіслава Петлиця – харківська активістка, яка займається захистом прав жінок та ЛГБТК+ людей, протягом багатьох років є частиною харківського жіночого об’єднання «Сфера» та входить до команди ХарківПрайду.

Церемонія весілля розпочалася біля будівлі РАЦСу та вул. Сумській. Тут наречені пройшли традиційний український обряд – обсипання вівсом, пшеницею, рисом, гречкою, цукерками, пелюстками, монетами та фотографувалися з гостями. Далі наречені рушили прогулюватися містом.

Невід'ємною частиною стало кидання букетів наречених, також молоді прикріпили замок, який символізуватиме їхні міцні стосунки. А у майбутньому, можливо, і офіційний шлюб.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...