"Мул" взявся за важку та тривалу роботу: Як наземний дрон-всюдихід від української компанії розміновує Харків (відео)

Нова розробка може проїжджати до 80 км і перевозити на собі до 400 кг

Київські розробники з компанії Keep robotics на технологічному форумі iForum презентували електричний вантажний всюдихід «Мул», який здатен допомогти Збройним силам України у розмінуванні територій. Пристрій уже працює в Харкові. Про це повідомляє dev.ua.

Зазначається, що над розробкою почали працювати ще восени 2022 року.

Під час технологічного форуму члени команди Keep robotics продемонстрували вже другий екземпляр «Мула». За словами представника компанії, в роботі є і третій дрон-всюдихід.

Залежно від умов, на одному заряді «Мул» здатен проїжджати приблизно 60-80 кілометрів і перевозити на собі до 400 кілограмів ваги. Також завантажений всюдихід може долати перешкоди до 20 сантиметрів.

Нині вартість одного всюдихода оцінюється приблизно в 6000 доларів.

За інформацією Keep robotics, українські захисники вже застосовують перший всюдихід для розмінування у Харкові.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...