Це було вбивство? Мусу Сулейманова ховають у Криму - в його загибелі знайшли дивну нестиковку (фото, відео)

У понеділок, 27 липня, в селі Строганівка Сімферопольського району (Крим) ховають 3-річного Мусу Сулейманова, якого знайшли мертвим напередодні. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Тіло дитини вранці привезли в будинок сім'ї Сулейманових, біля якого зібралися люди, щоб провести його в останній шлях. Мусу поховають на кладовищі в селищі (Васіет) Строгонівка, там, де він жив.

У Києві також планують провести дуа (молебень) по загиблому в Криму Мусі Сулейманову. Crimean Tatars веде трансляцію з місця події.

Нагадаємо, сина кримського татарина і політв'язня Руслана Сулейманова знайшли у вигрібній ямі 26 липня. Як пише журналіст і блогер Айдер Муждабаєв на своїй Facebook-сторінці, каналізаційна яма, де було тіло дитини, була накрита кришкою. Малюк не міг би фізично її зрушити сам.

"Тим більше - потім стрибнути туди і "за собою" закрити кришку таким чином, щоб не було нікому помітно. Тому що цю яму кримськотатарські волонтери (яких всього в селищі було близько 10 000) перевіряли з самого початку, але були 100-відсотково впевнені в тому, що хлопчика там просто не може бути, тому що яма, за попередніми відомостями, - повторюю - була закрита", - написав він.

Тому Айдер не вірить в "офіційну" версію окупантів, що хлопчик потонув сам. Він зазначає, що дитину могли вбити. "Для чого? З метою тиску на його батька, кримського татарина, якого окупанти, як традиційно кримських татар, звинувачують в "тероризмі". Наскільки я знаю, він відмовляється свідчити проти себе і інших кримчан. І я б хотів почути, що скажуть його адвокати про тиск, тортури і вимоги ФСБ від нашого політв'язня", - написав Муждабаєв.

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...