"Ми абсолютно беззахисні": У російських аеропортах почали панічно боятися дронів

У Росії на даний момент немає регламентів для закупівлі та установки спеціальних захисних засобів, тому російські аеропорти не можуть захиститися від атак безпілотників, передають Патріоти України.

Як повідомляють російські "Известия", представники аеропортів відкрито заявляють про проблеми із захистом авіавузлів. Так проблеми із закупівлею засобів захисту підтвердили в аеропорту Пензи. У Калінінградському Храброво заявили, що чекають від Росавіації і Мінтрансу на "рекомендації". У Внуково завили, що служби транспортної та авіаційної безпеки аеропорту не можуть займатися протиповітряною обороною, оскільки забезпечують безпеку на землі.

"Регіональна влада зараз формує штаби, до складу яких входять ФСБ, Росгвардія, інші органи. Вони, в свою чергу, складають списки критично важливої інфраструктури, яка в обов'язковому порядку підлягає оснащенню засобами боротьби від БПЛА. Наприклад, аеропортів. Оператори ж авіавузлів кажуть, що у них немає ніякого припису про можливість застосувати той чи інший засіб", - заявив гендиректор компанії "Юмірс", яка виробляє цивільні антидронові комплекси, Андрій Клюєв.

За його словами, для початку закупівель відповідного обладнання аеропортам необхідний циркуляр від Росавіації, який підтвердить Сумісність захисних комплексів з системами держкорпорації по ОрВД (національного провайдера аеронавігації в Росії).

Як заявив начальник акредитації підрозділів транспортної безпеки профільного управління відомства Олександр Севрюков, аеропорти запитують у Росавіації пояснення, якими засобами вони можуть боротися з дронами.

"У нашого управління є позиція, що ми б не стали наділяти повноваженнями по виявленню і боротьбі з БПЛА підрозділи транспортної безпеки авіавузлів. Скоріш за все, це буде якась вже існуюча структура в аеропорту - наприклад, що займається локацією", - зазначив він, підкресливши при цьому, що для захисту аеродрономів країні-агресору потрібні зенітно-ракетні системи.

Голова правління Асоціації малих авіаційних підприємств Сергій Детенишев, зазначив, що за його оцінкою, організація однієї антидронної точки може обійтися аеропорту в суму від 5 до 25 млн руб., тому її установка має бути обумовлена "фактичною необхідністю".

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...