"Ми б хотіли зробити повний локдаун": Степанов сказав, як довго в Україні діятиме карантин вихідного дня

Україні карантин вихідного дня, очікується, що триватиме від найближчих вихідних і закінчиться наприкінці листопада. Попередні дані це - від 14 до 30 листопада. Про це сказав голова МОЗ Максим Степанов на засіданні уряду 11 листопада.

Шмигаль заявив, що підприємці отримають компенсації за карантин вихідного дня "Ми говоримо, що нам потрібно на те, що ми розрахували, троє таких вихідних поспіль. Тобто, ми говоримо про кінець листопада-початок грудня", - уточнив Максим Степанов.
Голова уряду Денис Шмигаль уточнив, що постанова після ухвалення почне діяти від цих вихідних, 14 листопада. І, попередньо, триватимуть ці обмеження до 30 листопада.
"Ці заходи направлені на одне - не допустити колапсу медичної системи. Не дай боже нам побачити не приймання хворих і помирання хворих на сходах лікарень. Я їжджу по лікарнях і бачу наших хворих у реанімаційних відділеннях... Ми не можемо зробити повний локдаун на три тижні, ми б хотіли ввести повний локдаун на три тижні, але у нас не витримає наша економіка", - додав Степанов.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...