"Ми до канави бігли, і горіла земля": Постраждалі від лісових пожеж розповіли про пекло на Житомирщині

Унаслідок масштабних пожеж у Житомирській області вже згоріли понад 80 будинків.

Постраждалі внаслідок потужних лісових пожеж мешканці села Личмани Овруцького району Житомирської області розповіли про боротьбу з вогнем, як захищали свої будинки і відсутність допомоги від обласної влади, передають Патріоти України.

Він повідомили, що в селі залишилось чотири будинки - решта згоріли, щоправда, вони не були жилими. "Ми до канави бігли і горіла земля. Лягли в канаву, намочили рушники, бо погоріли б. Вибухнув з пальним КамАЗ, сарай горить, хати горять. Закривала рушником обличчя дітям, щоб не почаділи. Надихався чаду – вночі болів живіт, голова. Випустили з хлівів корову, кобилу, все. Поорали навколо хат і вони не погоріли. Вчителька англійської мови взяла свій бус із чоловіком, приїхали, забрали дітей босих, брудних. Відвезла їх подалі, щоб вони повітрям подихали. Задихались всі, чорно було. Клуб майже загорівся – ми шифер зривали. Якби загорівся клуб – тут би нічого уже не залишилось. Шифер би стріляв.

Ми сидимо у канаві з нами сидить пожежник. Артем сидить і молиться "Отче наш…" і кричить мені: "Мамо, це вже кінець світу?". Уявіть, яка була ситуація. Може Бог і змилувався над нами", - розповіла жінка.

Зазначимо, що унаслідок масштабних пожеж у Житомирській області вже згоріли понад 80 будинків. Найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани Овруцького району. Вогонь вирує далі. "До гасіння залучено 655 осіб та 108 одиниць техніки, з них від ДСНС 125 представників особового складу та 31 одиниця техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснено 6 скидів (48 тон води)", - розповіли в МВС.

Джерело: ТСН.ua

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...