"Ми глибоко стурбовані": ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу в світі

Кілька країн продемонстрували, що цей вірус можна придушувати і контролювати, але вони не в більшості.

Тедрос Аданом Гебреєсус. Фото: Вікіпедія.

У ВООЗ офіційно оголосили, що спалах нового коронавірусу в світі є пандемією. Про це на пресконференції в Женеві в середу, 11 березня, заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус, передають Патріоти України із посиланням на Twitter-сторінку організації.

"Пандемія – це не слово, яке можна використовувати легковажно або недбало. Це слово, яке в разі неправильного використання може викликати необґрунтований страх або невиправдане визнання того, що боротьба закінчена", – зазначив він.

Також глава ВООЗ заявив, що організація "цілодобово оцінює спалах" цієї хвороби. "І ми глибоко стурбовані як тривожними рівнями поширення і серйозності, так і тривожними рівнями бездіяльності", – сказав Гебреєсус.

Він підкреслив: у найближчі дні та тижні очікується зростання кількості випадків зараження і смертей від COVID-19, як і кількості охоплених інфекцією країн. "Опис ситуації як пандемії не змінює оцінки ВООЗ загрози, створюваної цим коронавірусом. Це не змінює того, що робить ВООЗ, і не змінює того, що повинні робити країни", – звернув увагу Гебреєсус.

81 країна, за його словами, не повідомила про жодні випадки COVID-19, а 57 країн повідомили про 10 і менше випадків. "Ці країни все ще можуть змінити хід цієї пандемії", – сказав глава ВООЗ, вказавши на те, що кілька країн "продемонстрували, що цей вірус можна придушувати і контролювати". Водночас, як сказав він, деякі країни борються з нестачею потенціалу, ресурсів або ж "з відсутністю рішучості".

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...