"Ми йдемо назустріч": Богдан висловився про відносини з Росією

Глава ОПУ упевнений в тому, що Росія могла і не виконати рішення Морського трибуналу, якби Україна не демонструвала свою готовність йти назустріч.

Андрій Богдан. Фото: Факти.

Узгодженням «формули Штайнмаєра» Україна публічно демонструє свій рух до миру. Активні дії, які робить команда президента Зеленського на Донбасі, розраховані не тільки на міжнародну середу, на українське суспільство, але і на громадян Росії. Про це в інтерв'ю заявив керівник Офісу президента Андрій Богдан, передають Патріоти України.

Глава ОП нагадав, що росіяни через свої засоби масової інформації налаштовані дуже вороже до України, вважаючи українців нацією націоналістів. Щоб думка змінилася, треба переключатися на ментальність росіян.
«У позиції, коли ми відкриті, ми хочемо і йдемо назустріч, а Росія, керівництво Росії впирається, і аргументації, чому це відбувається, немає - з того боку вже почнуться питання: а чому ми поводимося неадекватно?», - стверджує чиновник.
Богдан зазначає, що на кроки Києва, спрямовані на закінчення війни на Донбасі, Москва повинна відповідати своїми діями. На його думку, позиція «я нічого не чую, я нічого не бачу» не сприймається середовищем навіть всередині Росії.
Як позитивний момент Богдан призводить обмін, який відбувся між Україною і Росією, коли на батьківщину повернулися 35 українців, в тому числі військовополонені моряки, захоплені росіянами в районі Керченської протоки.
«Це був взаємний крок один одному назустріч. Чи буде другий крок, я не знаю. Ми сподіваємося. Ми абсолютно нічого не втратили, провівши обмін полоненими, тільки показали адекватність керівництва. Ми об'єднали Україну навколо цієї ідеї і все-таки звільнили наших громадян. І це дуже важливо, щоб наші воїни бачили, що їх там не кидають в полоні, якщо щось трапляється, а держава буде до останнього боротися, щоб їх звільнити. Це сильний меседж», - зазначає чиновник.
Він також упевнений в тому, що Росія могла і не виконати рішення Морського трибуналу, якби Україна не демонструвала свою готовність йти назустріч.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...