"Ми не лохи. Ми охе**ваємо тут": Офіцер ЗСУ відверто висловився щодо витрат мільйонів на газони, асфальт і пам'ятники

Якби українська армія була забезпечена на всі сто відсотків, тоді було б зрозуміло, навіщо стригти газони та навіщо перестилати нормальний асфальт на окружній Києва. Про це розповів офіцер аеророзвідки 59-ї бригади ЗСУ Андрій "Хохол" Серган, передають Патріоти України.

"І ми це все бачимо і читаємо. І в нас руки опускаються. У нас реально не вистачає дронів, тепловізійних засобів і ще дуже багато. Якби армія була забезпечена на всі сто відсотків, тоді я розумію навіщо стригти газони і навіщо перестилати більше-менш живий асфальт на окружній Києва. А зараз мене хоч убийте – не розумію. Тому так, тил нас підставляє", - розповів військовий.

Він розповів про те, що ті білборди, які висять, що, наприклад, той самий Київ виділив мільярд на армію – він виділив ті кошти, як за законом мав виділити. "Військові частини платять ЄСВ, з нього 20% згідно із законом має перейти в ту ж частину на оздоблення територій або на певні потреби частини. Якби вони 20% заплатили, а потім ще зверху мільярд кинули, то я зрозумів би, про що вони говорять А зараз йде спекуляція поняттями, передвиборча кампанія, на цьому піаряться. На чому ви піаритеся? На тому, що платите те, що мали заплатити?", - ставить питання "Хохол".

Він також зазначив, що багато українських міст взагалі не мають військових частин та не донатять. "Міста можуть донатити. Територіальні громади можуть донатити, перераховувати мільйони на ті ж "мавики", контейнери, які потрібно закопувати... Дуже багато потреб є, і вони не закриті. І через ці незакриті потреби вмирають хлопці. А ми витрачаємо гроші ( громади) ні на що. На те, що не має значення. Той пам'ятник, той міст на Оболоні (за рахунок іноземних інвесторів) або бруківка біля ЦУМу – це все не має значення, тому що життя людей ми втрачаємо", - заявив він.

Військовий також звернувся до "Апострофа" та інших ЗМІ. "Ви як медіа повинні закликати громади якось купувати ці дрони, щоб врятувати цих людей. Ці люди зголосилися добровольцями на початку великого вторгнення, підписали контракти та пішли захищати. А у нас таке враження, що людське приймається за лохівське. Ми не лохи. Ми коли читаємо це все, ми ох**аємо тут", — зазначив військовий.

Джерело: Апостроф

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...