Ми не самотні: Американський марсохід Perseverance зробив "сімейне" селфі з вертольотом, котрий нещодавно приєднався до нього на Червоній планеті

Американський марсохід Perseverance зробив селфі з міні-вертольотом Ingenuity. Його видно на задньому фоні приблизно за 3,9 м від ровера. Фотокомпозиція шириною ~ 20 000 пікселів складена з 62 окремих знімків, які послідовно зробили 6 квітня. Знімки зшили разом вже на Землі, зазначають Патріоти України.

"Персі" використовував камеру WATSON в приладі SHERLOC на кінці свого маніпулятора, щоб зробити ці фото.

12 квітня за київським часом Ingenuity спробує стати першим літальним апаратом, який зробить керований політ на іншій планеті.

Коли інженери дадуть команду "на старт", вертоліт розжене ротори до 2537 оборотів на хвилину. Якщо фінальні автоперевірки виявляться хорошими, злетить з набором висоти зі швидкістю 1 м/с, пробуде на висоті 3 м приблизно 30 с і повернеться на поверхню.

Через кілька годин після дебюту дрона Perseverance передасть першу партію інженерних даних з Ingenuity. Це дозволить команді NASA визначити, чи була перша спроба польоту на Марс успішною.

Надлегкий літальний апарат NASA Ingenuity витримав першу самостійну ніч на Марсі. Власний акумулятор успішно впорався із підтримкою роботи нагрівача, який захистив непокриті електричні компоненти від низьких нічних температур на планеті.


"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...