"Ми отримаємо цифру": У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованих

Станом на сьогодні в Україні нараховується близько 11,1 млн чоловіків від 25 до 60 років, які потенційно підлягають мобілізації. З них заброньовано 565 тисяч. Про це заявив народний депутат Дмитро Наталуха з фракції "Слуга народу", передають Патріоти України.

За його словами, залишається відкритим питання, скільки з 11,1 мільйонів військовозобов'язаних. "Тому що системне оновлення даних відбувається от у нас на очах буквально. Фінальну цифру не знає ніхто станом на зараз. Звісно, що військові знають більше, ніж ми, і Генштаб і Міноборони, це очевидно. Але не можна сказати, що десь є ця цифра, її можна піти подивитися ", - сказав він.

Депутат припустив, що з цих 11,1 мільйонів до 1,5 мільйонів можуть мати інвалідність, "хоча повноцінної статистики на жаль у нас в країні ніхто не веде".

"Ми отримаємо цифру в грубо кажучи 10 млн військовозобов'язаних чоловіків", - заявив Наталуха та додав, є що з них, звісно частина вже, служить, а "частина вже за кордоном".

За його даним, зараз заброньовано 565 тисяч чоловіків, але "це цифра надзвичайно динамічна і цей показник він може і збільшуватися, хтось може втрачати бронювання, але зараз вона навколо от 5-6% від загального пулу". Наталуха повідомив, що за останніми даними податкової "в Україні офіційно працевлаштованих близько 2,620 млн чоловіків - це найманні працівники мобілізаційного віку".

На вибір - квадратні, без кісточки, з жовтою м’якоттю: Виробники розказали про кавунові експерименти в Україні

понеділок, 15 липень 2024, 22:59

Українські аграрії та науковці активно експериментують із виведенням та вдосконаленням нових сортів кавунів. Наприклад, кавуни без кісточок, або ж видовженої чи квадратної форми. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповіли експерти баштанної галузі, передаю...

Дуже дивна історія: У Кременчуці з пологового будинку зникло немовля - поліція перевіряє всі авто

понеділок, 15 липень 2024, 22:20

У Кременчуці Полтавської області з пологового будинку зникло немовля. Правоохоронці влаштували масові перевірки в місті, передають Патріоти України. Про це повідомляють в поліції Полтавської області. Інцидент стався у неділю, 14 липня. Наразі перевіряю...