"Ми отримуємо дані від цивільних з РФ": Офіцер ЗСУ розповів, як росіяни допомагають українським військовим знищувати ворожу техніку

Офіцер спецпідрозділу ГУР МО за позивним "Віто" розповів, що самі росіяни передають інформацію Україні щодо руху російської техніки. Крім того, багато громадян РФ воює в складі Збройних сил України.Про це офіцер розповів в інтерв’ю АрміяINFORM, пише пресслужба ГУР МО, передають Патріоти України.

"Ми отримуємо дані від цивільних людей із російського Бєлгорода й не тільки. Вони дивом виходять на наші "пабліки", скидаючи інформацію про рух ворожих військ у сторону України, їхній склад тощо. Ми її оцінюємо, аналізуємо, доповнюємо й порівнюємо з даними декількох інших джерел, а потім доводимо до бойових частин та складаємо плани власних або спільних дій. Як результат – величезні втрати ворога", — зазначає "Віто".

За словами офіцера, українська армія раз і назавжди спростувала міф про непереможність росіян. Їхньою єдиною перевагою є кількість, однак наші бійці працюють над цією проблемою.

"Я не сказав би, що це Джеймс Бонди. Вони звичайні хлопці. Але морально-психологічний стан їх подавлений. Може у себе на тренуваннях вони були кращі. Але тут вони не можуть зорієнтуватися. Вони тут блудять. Вони перелякані", — пояснює військовий.

За його словами, сьогодні багато росіян беруть участь у цій війні на боці України. В підрозділах ЗСУ навіть є люди, які перейшли кордон з Росії і воюють на стороні України.

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...