"Ми повернемо наших хлопців додому": Сенцов у Львові взяв участь в акції на підтримку політв'язнів

Режисер висловив упевненість у тому, що Україні вдасться повернути всіх політв'язнів, які зараз перебувають у Росії.
Олег Сенцов. Фото: city-adm.lviv.ua.

Колишній політв'язень, український режисер Олег Сенцов у межах 26-го Форуму видавців у Львові відкрив правозахисну акцію "Листи з-за ґрат", під час якої зачитували листи в'язнів Кремля, які вийшли на свободу. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передають Патріоти України.

"Я вдячний усім, хто підтримував мене та інших політв'язнів. Завдяки вам ми нарешті опинилися на волі. Але зараз триває боротьба за інших наших полонених, які знаходяться зараз у Криму, в Росії і на Донбасі. Одна людина не може зробити нічого, але всі разом ми можемо зробити дуже багато. Я впевнений, що ми всі зможемо повернути наших хлопців додому", – сказав він.

Окрім Сенцова, в акції взяли участь актриса Римма Зюбіна, телеведуча Ольга Герасим'юк, письменник і сценарист Андрій Курков, письменниця Галина Крук, а також правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи та віцеректор Українського католицького університету Мирослав Маринович. Після цього у Львівській національній філармонії відбулася презентація книги автобіографічної прози режисера "Маркетер".

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...