"Ми продовжуємо боротьбу": Антон Геращенко зустрівся в Італії з засудженим нацгвардійцем Марківим

За словами Геращенка, до захисту Марківа приєднався новий адвокат Олександр Чебаненко.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зустрівся зі службовцем Нацгвардії Віталієм Марківим, якого в Італії засуджено до 24 років ув'язнення через загибель італійського журналіста на Донбасі. Про зустріч Геращенко написав у Facebook, інформують Патріоти України.

"Не зважаючи на 2 роки і 4 місяці, проведені в неволі, Віталій бадьорий і цілеспрямований. Він підтримує своє тіло і дух постійними тренуваннями. Читає багато книг. Найбільше йому прикро навіть не за те, що він свої молоді роки проводить за ґратами, а за те, що італійський суд фактично звинуватив Український народ у тому, що він захищав свою державу від підступного нападу", - розповів заступник голови МВС.

За словами Геращенка, до захисту Марківа приєднався новий адвокат Олександр Чебаненко. Він працюватиме разом з італійськими захисниками українця Рафаелле Делла Валле і Нікколо Бертоліні. "Апеляція на абсурдний, неправосудний і не маючий нічого спільного з реальністю вирок буде подано вчасно. Слухатиме справу апеляційний суд присяжних міста Мілана", - написав Геращенко.

"Віталій передав слова щирої вдячності своїм побратимам - бійцям добровольчого батальйону НГУ імені Генерала Кульчицького, а також його добровільним захисникам - волонтерам в Україні, Італії й у всьому світі", - додав заступник голови МВС.

Нагадаємо, 12 липня італійський суд визнав службовця Національної гвардії України Віталія Марківа винним у смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі в 2014 році. Марківа засуджено до ув'язнення терміном 24 роки. Сторона звинувачення просила визнати Віталія Марківа винним і засудити його до 17 років ув'язнення. Однак адвокати Марківа вимагали звільнення українця за браком доказів.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...