"Ми схвильовані, як підлітки-втікачі": 93-річний легендарний астронавт Базз Олдрін одружився вчетверте (фото)

Базз Олдрін, який побував на Місяці, оформив шлюб зі своєю коханою Анкою. 20 січня інженеру, колишньому астронавту та льотчику виповнилося 93 роки, повідомляють Патріоти України.

Олдрін брав участь у першій історії місії з висадки на Місяць. На сторінці в Twitter астронавт поділився фото із весілля у Лос-Анжелесі. «У мій 93-й день народження я радий повідомити, що моє давнє кохання, доктор Анка Фаур, і я пов’язали себе шлюбними обітницями. Ми схвильовані, як підлітки-втікачі», — написав легендарний астронавт.

63-річна Фаур наразі обіймає посаду віцепрезидентки компанії Buzz Aldrin Ventures LLC. Вона працює у компанії з 2019 року. У Фраур є докторський ступінь у галузі хімічного машинобудування, отримана в Університеті Піттсбурга. Як повідомляє The Daily Mail, від попередніх шлюбів у Олдріна є трьоє дітей (Джеймс, Дженіс і Ендрю — від першої дружини Арчер), онук Джеффрі Шусс від дочки Дженіс, троє правнуків і правнучка.

Олдрін пішов з NASA у 1971 році, а у 1998 році заснував ShareSpace Foundation, некомерційну організацію для сприяння розширенню пілотованих космічних досліджень. Він боровся з депресією та алкоголізмом, але вже понад 40 років веде здоровий спосіб життя.

Олдрін здійснив три виходи у відкритий космос як пілот місії Джеміні-12 у 1966 році, а також як пілот місячного модуля в місії Аполлон-11 1969 року. Він та Ніл Армстронг стали першими людьми, які були на поверхні Місяця.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...