"Ми відмовилися обслуговувати агресивного собаку, а не клієнтку!": У київському грумінг-салоні стався мовний скандал

Господарка грумінг-салону в Києві, який напередодні потрапив у мовний скандал, заявила, що заклад не відмовлявся обслуговувати клієнтку українською мовою. Співробітники нібито відмовилися обслуговувати агресивного собаку, повідомляють Патріоти України.

У коментарі ЗМІ вона розповіла, що вільно розмовляє українською, і навіть має філологічну освіту. За її словами, господарка собаки, записуючи свого вихованця в салон, заявила, що він "агресивний і кусається".

"Спочатку розмова з Тетяною велася по телефону. Вона говорила українською, я, на жаль, російською. Була стандартна процедура запису на наші послуги. Я запитала породу собаки, його кличку. Назвала ціну. Тетяна сказала, що її все влаштовує .

Але потім додала: "А якщо мій собака агресивний і кусається?" На що я відповіла, що це може бути проблемою. Ми не застосовуємо наркозу до тварин. Не хочемо їх травмувати. Але таку саму процедуру з наркозом можуть зробити у ветеринарній клініці. А ми за цього собаку взятися не можемо. Саме тоді Тетяна і запитала мене, чому я з нею не розмовляла українською. До того, як ми відмовилися обслуговувати агресивного собаку, її нічого в нашому спілкуванні не бентежило", – сказала вона.

Господарка салону також зазначила, що, можливо, відмовляючи в процедурі, "неправильно висловила думку". "Я хочу, щоб мене правильно зрозуміли. Салон не відмовився обслуговувати клієнтку українською мовою. Ми відмовилися обслуговувати агресивного собаку. Але я так їй відповіла... Можливо, неправильно висловила думку", – сказала вона.

Жінка додала, що після цього інциденту їй стали надходити дзвінки з погрозами – дзвонять з невідомих номерів і вимагають закрити салон. Ірина стверджує, що сама написала заяву мовному омбудсмену Тарасу Кременю, щоб він вислухав її точку зору. Відповіді поки не було.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...