"Ми виконаємо твою мрію, "Вікінге"! Загинув молодий командир із 95-ї окремої десантно-штурмової бригади (фото, відео)

На війні з російськими окупантами загинув Вадим Журавський з позивним "Вікінг" – молодий командир із 95-ї житомирської окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Про смерть старшого лейтенанта Журавського повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний та оприлюднив відеосюжет, знятий у підрозділі Вікінга на передовій, передають Патріоти України.

"Героями цієї війни стали молоді командири. Ті, хто приймає підрозділи після полеглих побратимів. Хто набуває власного досвіду у запеклих боях. Хто віддає серце, душу, здоров’я, а інколи, на жаль, життя за Україну. Ми виконаємо твою мрію, Вікінгу! Ми здобудемо Перемогу!" – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

На відео є момент, де Журавський розповідає про свою мрію: "Здобути перемогу, знищити всіх ворогів, відновити територіальну цілісність і з перемогою повернутися додому".

Вадим Журавський був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня указом президента України від 15 квітня 2022 року № 242/2022.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...