"Ми виконуємо заповідь Божу": 47-річна українка народила 19 дітей і не збирається зупинятися (фото)

На Рівненщині нині 47-річна Світлана Ковалевич народила 19-х дітей. Останній малюк з'явився на світ ще у січні 2019-го, коли їй було 45, передають Патріоти України.

Жінка родом із села Глинне Рокитнівського району. На сьогодні її старшому синові уже 29 років, а найменшому малюку - трохи більше 2-х. 19-та за рахунком дитина з’явилася на світ в день народження чоловіка Світлани Петра. Сам чоловік у цей день був присутній на пологах. Вага новонародженого – 3 кг 900 г, зріст – 62 см.

Як і попередні 18 разів, Світлана народжувала сама. Народивши 19-ту дитину, жінка встановила рекорд – тепер вона вважається найбагатодітнішою мамою в Рівненській області.

"І я, і малюк відчуваємо себе добре. Сина назвали Назаром. Ім’я придумали заздалегідь – УЗД ще на 28-му тижні показало, що буде хлопчик. Я вже досвідчена мама, добре знаю свій організм. Можна сказати, що вагiтнiсть – для мене справа звична (сміється). Хоча, звичайно, виносити першу дитину в 18 років і 19-ту в 44 роки (я наpодила Назара за кілька днів до 45-річчя) – дві великі різниці. Мені вже важко, я швидше втомлююся", - каже жінка. Загалом у Світлани 19 дітей. Свого первістка вона народила ще у 18 років.

"Ми з чоловіком намагаємося виконувати заповідь Божу. І я, і Петро виросли у великих сім’ях. У моїй родині нас було 8, а у матері чоловіка – 15 дітей. У кожного з цих дітей тепер велика родина. Виходить, що зараз у матері чоловіка вже 98 онуків! До речі, у чотирьох наших старших вже теж є діти. Тому у мене не тільки 19 дітей, а й уже 13 онуків. Звичайно, мені буває важко. Особливо зараз, адже я не молодію. Через кілька днів після народження Назарчика мені виповнилося 45", - каже вона.

Жінка зізнається, що її діти взагалі не мають ревнощів або заздрості. Навпаки, вони з великим нетерпінням чекають появи нової дитини. Зараз старші дівчатка допомагають мамі по господарству, адже родина має і корів, і свиней і курей, та й загалом - живе за рахунок власного господарства.

Світлана Ковалевич з чоловіком не виключають і появи на світ 20-ї дитини. Глинне в Рівненській області визнано найбагатодітнішим селом в Європі. Тут народжуваність втричі вища, ніж в середньому по Україні. У Глинному проживає рекордна кількість жінок, відзначених званням «Мати-героїня».

Джерело: Радіо Трек

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...