"Ми з вами не знаємо, скільки зараз помирають від коронавірусу і скільки від інших хвороб, які COVID-19 загострив", - лікар про фатальну помилку України (відео)

Інформація про коронавірус у світі змінюється, як і відбувається трансформація у його лікуванні. Утім, в Україні цей процес не такий швидкий. Про це в інтерв'ю ТСН розповів лікар-педіатр вищої категорії, кандидат медичних наук Андрій Пеньков, передають Патріоти України.

"З населенням, з лікарями ніхто системно не працював. Інформація про хворобу змінюється, лікування трансформується, а ми з вами крім КТ і антибіотиків так і не прийшли ні до чого, особливо це стосується до госпітальної допомоги. І виходить, що є якийсь протокол в МОЗ. Хтось хвалиться, що вони зробили роботу, а як воно внизу працює, ніхто не контролює", – каже лікар.

За його словами, насправді ситуація з боротьбою з COVID-19 не настільки "чудова", як це звучить. "Запевнення, що у нас чудово йде боротьба, все організовано і працює, мені здаються найголовнішим обманом. Переповнені лікарні з нестачею кисню не обманюють же. Давайте говорити чесно: всі люди, які хворіють, потрапляють до статистики? Я знаю багато випадків, коли люди нікуди не зверталися і ПЛР-тести не робили. І водночас є маса випадків, коли людина 100% інфікована, але не встигає отримати результати ПЛР-тесту до смерті, і цей випадок не потрапляє в статистику по COVID-19. Або ми знаємо що до 20% ПЛР помилково негативні – хворий знов таки не потрапляє до статистики.

Ми з вами не знаємо, скільки зараз помирають реально від коронавірусу, і ми не знаємо, скільки помирають від інших хвороб, які COVID-19 загострив. Умовно кажучи, людина без інфекції жила б зі своїм постінфарктним станом, діабетом, але на тлі коронавірусу померла. Багато людей розповідають, що приходять хворі до лікарні, а їм кажуть, що це не вірус і відправляють додому. Хоча клінічно встановити іноді це можна, особливо враховуючі епідобстановку навколо пацієнта... Найнерозумніше, що немає професійного аналізу і критичного погляду на те, які ми робимо помилки", – сказав Андрій Пеньков і додав, що для того, аби змінити щось на краще, потрібно проаналізувати помилки. Але спочатку їх потрібно визнати.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...