Милі дівчата написали подрузі: Українців попередили про нову схему шахрайства

Не дозволяйте чужим людям відправляти СМС зі свого мобільного, якщо не хочете втратити гроші.

Позичати комусь мобілку - дуже небезпечно. Ілюстрація: соцмережі.

В Україні шахраї придумали новий спосіб виманити гроші у людей за допомогою мобільного телефону, інформують Патріоти України.

"На вулиці підходять двоє дівчат, запитують вулицю, де вона знаходиться, ти пояснюєш, роблять вигляд, що не розуміють, кажуть приїхали в це місто вперше, просять зателефонувати, даєш телефон, трубки не піднімають", - пише користувач із ніком Пугачиха на форумі kidstaff. За її словами, після цього одна з дівчат просить надіслати СМС.

"Коли перша стоїть поруч, відправляє СМС, друга мило розмовляє. Приходить на мій телефон СМС, перша говорить другій: уявляєш, вона теж спізнюється. Після переписки віддає телефон, дякують і прощаємося", - пише жінка.

Після цього вона спробувала купити продукти у маркеті, але виявилося, що грошей на карті вже немає. "Перевіряєш іще раз, йдеш у банкомат, бачиш залишок 7 грн. Дзвониш у Приват, нічого не розумієш, де гроші? Заходиш у Приват24 і шок, шок, шок. Так, це помилка, але згадуєш історію і розумієш, як тебе дві студентки сьогодні розвели. За цей час через СМС вони перевели всі твої гроші, ніхто нікому не писав, а в СМС-формі відправили заявку на переказ і по СМС-коду підтвердили", - наголосила жінка.

"Судячи з усього, спочатку запит відправили на залишок на рахунку, потім суму і перевели. Ось так залишитися без грошей, а сума велика... Заяву прийняли. Розкажіть нікому телефон не давати на вулиці", - резюмувала вона.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...