Милостивих захищає Бог: Волонтери влаштували свято для літніх людей та безпритульних

Особливе Різдво зі старими друзями – акції з такою назвою відбулися сьогодні у столиці. Волонтери зі спільноти святого Егідія та "Молоді за мир" влаштували свято для понад восьмисот малозабезпечених киян – літніх людей та безпритульних. Гості отримали подарунки й смаколики, а головне – відчуття Різдва. Такі самі заходи відбулися у Львові та Івано-Франківську. Крім того, волонтери передали подарунки у будинки для літніх людей, ромським родинам, самотнім дідусям і бабусям та дітям-біженцям і малечі із будинків сімейного типу. Різдвяне святкування бачила кореспондентка "5 каналу" Ірина Саєвич, передають Патріоти України.

Попри дощ й геть неріздвяну погоду з десяток волонтерів готуються зробити свято для літніх людей та безпритульних. Для кожного готують пакунки з їжею. "Тут є котлета з рисом, вінегрет і сирник, а також мандаринка, хліб", – розповідають волонтери.

Організовувати такі благодійні обіди Марина допомагає регулярно: щосереди роздає їжу на Майдані незалежності. Каже: коли даруєш добро, воно повертається до тебе.

"Є подяки. Я запам'ятала, як на день святого Миколая мені один з бідних подарував Діда Мороза шоколадного. Це був мій перший подарунок на день святого Миколая", – каже Марина Юрчак, волонтерка.

Нині ж подарунки даруватимуть гостям свята. Кожен із них отримав персональне запрошення. "Це наші друзі і для них, найперше з повагою, ми роздаємо ці запрошення – це повернути ім'я, повернути повагу до себе, людині. Це було також важливо, бо подарунки ми намагалися зробити для жінок спеціально, для чоловіків спеціально, для літніх людей, дітей", – каже Юрій Ліфансе, голова Спільноти святого Егідія.

Та перш ніж їх отримати, спільно моляться і колядують. І от врешті черга дійшла до святкових сюрпризів. Для кожного учасника свята підготували ось такі подарунки. Зібрати їх допомагали волонтери зі всієї України і навіть з-за кордону.

Напередодні Різдва кожен охочий міг стати таємним Сантою для малозабезпечених. Завдяки цьому кожен із них отримав особливий подарунок.

Кажуть, що щось буде смачненького і таке, що в господарстві знадобиться: рукавички чи щось на пам'ять. "О, шапку подарували мені, хороший подарунок", – розповідають люди.

"Вперше в житті відчула Різдво, вперше за свої 80 років", – каже жінка.

Такі різдвяні святкування відбулися не лише у столиці, а й у Львові та Івано-Франківську. Загалом подарунки отримали 4 тисячі людей.

Джерело: 5 канал

Для тих, у кого ностальгія? Nokia випустить "нудний телефон" - без соцмереж і додатків, але зі "змійкою"

вівторок, 30 квітень 2024, 6:44

Компанія HMD Global, яка наразі випускає смартфони під брендом Nokia, анонсувала стильну розкладачку The Boring Phone з прозорим корпусом і класичною "змійкою", передають Патріоти України. Фактично, це телефон, створений для цифрової детоксикації. У н...

Де служитимуть обмежено придатні: Названо три варіанти служби для чоловіків із проблемним здоров'ям

вівторок, 30 квітень 2024, 6:22

В Україні 4 травня скасують статус "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. Чоловіки, залежно від стану здоров'я, після проходження ВЛК будуть або "придатними", або "не придатними", передають Патріоти України. Усіх придатних, зі свого боку, под...