Минулого разу таке сталося у 2014-му: У Чернівцях облили нечистотами будівлю Українського народного дому (фото)

У Чернівцях невідомі облили нечистотами фасад будівлі, в якій розміщений Український народний дім. Як повідомив голова товариства Володимир Старик, інцидент стався напередодні, передають Патріоти України.

За його словами, невідомі облили нечистотами фасад приміщення на вулиці Якоба фон Петровича, де саме розміщено табличку із написами "Український народний дім" та "Організація українських націоналістів". За словами Старика, востаннє подібний інцидент у Чернівцях стався у 2014 році - тоді обливали пам’ятник Буковинському куреню, тоді ще тривала Революція гідності.

"Чи сьогоднішній інцидент може означати, що починається якась революція? Побачимо", – зауважив Старик.

Довідка. Український народний дім у Чернівцях – це найстаріша громадська організація в Чернівецькій області. Статут товариства був затверджений 22 січня 1884 року крайовим урядом Буковини, яка на той час входила до складу Австро-Угорщини. Український народний дім з моменту створення відігравав важливу роль у відродженні української мови та ідентичності.

Наразі на базі Українського народного дому працює соціальне партнерство, яке включає шість громадських організацій.

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...