Митрополит Епіфаній пояснив суть свята Маковея

Митрополит Православної церкви України Епіфаній пояснив у чому суть свята Маковія та розповів про церковні та народні звичаї у це свято, зазначають Патріоти України.

"Спрямовуємо сьогодні свої молитви до Господа та надихаємося прикладом семи мучеників Маккавеєвих, матерi їхньої Соломонiї та учителя їхнього Єлеазара, які мужньо відстоювали віру в істинного Бога ще за півтора століття до приходу у світ Христа Спасителя. Сім'я Маккавеєвих сміливо відкинула язичництво у своєму житті, ставши справжнім прикладом для наслідування як в Старому, так і в Новому Завіті. Тому, вшановуючи їхню пам'ять та величний подвиг, Церква Христова виносить на поклоніння животворче древо Господнє", - написав митрополит у Facebook.

Закликав вірян відвідати церкву та провести освячення згідно зі звичаями православної віри.

"Поклоняємося сьогодні цій святині і дякуємо Господу за усі дари, якими Він благословляє наше життя, тож приходимо до храму із першими плодами цьогорічного врожаю. Тримаючи у руках зілля і мед, звершуємо їхнє освячення як видимого знаку благодаті Господньої, якою наповняться тисячі домівок", - зазначив він.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...