Не занадто для скромного слуги Божого? Предстоятель РПЦ в Україні Онуфрій літає на вертольоті Новинського за 45 млн грн (фотофакт)

Митрополит УПЦ МП Онуфрій на святкування 1020-ої річниці заснування Святогорського Успенського Зимненського монастиря, що на Волині, прибув гелікоптером. Фірма-власник належить народному депутату від Опоблоку Новинському, повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

Візит митрополита Онуфрія відбувся 24 вересня 2021 року. Тоді ж на території монастиря помітили червоний вертоліт, яким той прилетів на святкові заходи. На фото помітно бортовий номер – UR-AMS, розповідає.

Згідно з даними Державного реєстру цивільних повітряних суден України, гелікоптер 5 Agusta A109E, виготовлений у Італії, 2006 року випуску, належить ТОВ "Ейркрафт Груп", а експлуатує його ТОВ «Авіакомпанія "Промінтерсервіс".

Засновниками київської компанії "Ейркрафт Груп" є фірма з Кіпру та народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Новинський, який, до слова, за сумісництвом також є дияконом в УПЦ МП, наводить подробиці Релігійно-інформаційна служба.

У 2020 році цей вертоліт виставлявся на продаж як майно збанкрутілого ТОВ "Амстор". Підприємство "Ейркрафт Груп" викупило його на аукціоні за 45 мільйонів гривень.

З Києва до Зимненського монастиря - більше години льоту. Онуфрій вже літав туди в 2017-му. Тоді журналісти підрахували, що за дві години польоту митрополита довелося заплатити майже $5 тис. А оскільки дорога назад теж займає стільки ж часу, то сума зростає вдвічі.

Крім того, платити треба і за простій вертольота, адже пілоти чекатимуть завершення візиту. Година простою чотири роки тому коштувала $50, стільки ж - оплата пілотів. Щоправда тоді митрополит прилітав на вертольоті іншої моделі - Textron Bell 407 GX.

Також на території монастиря помітили й гелікоптер марки Eurocopter ec 130. Його ціна стартує від 1,3 мільйона доларів і може сягати 2,9 мільйона євро.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...