На 100-му році життя помер світило медичної науки України

Ісаак Трахтенберг

Із життя пішов заслужений діяч науки і техніки України, засновник вітчизняної токсикології Ісаак Трахтенберг. У листопаді цього року йому могло виповнитися 100 років. Про це повідомили в Інституті медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН України.

Ісаак Трахтенберг був академіком Національної академії медичних наук України, мав звання почесного професора навчальних і наукових закладів, був заслуженим діячем науки і техніки України, лауреатом Державної премії у галузі науки і техніки України, а також Премії імені О.О. Богомольця.

"Майже 50 років він не лише очолював науковий колектив дослідників з медицини праці і профілактичної токсикології, а й беріг і примножував наукові традиції нашого інституту", – йдеться у повідомленні.

Ісаак Трахтенберг народився 11 листопада 1923 року у Житомирі. У 1941 році він став студентом Київського медичного інституту.

У 1948 році Республіканською протиепідеміологічною комісією його було призначено уповноваженим із проведення протиепідемічних заходів Залізничного району м. Києва. У 1951 році Трахтенберг здобув науковий ступінь кандидата медичних наук. Подальші чотири роки він працював асистентом кафедри гігієни праці Київського медичного інституту. А до 1982 року – професором кафедри.
У 1956 році Трахтенберг здобув вчене звання доцента. А у 1964 році йому присвоїли науковий ступінь доктора медичних наук. У 1966 році вчений здобув вчене звання професора.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...