На 85 році життя помер знаменитий український письменник

За сценаріями Олеся Лупія поставлено художні фільми "Багряні береги", "Данило - князь Галицький".

Олесь Лупій

У неділю, 14 серпня, помер відомий український письменник Олесь Лупій. Про це повідомив керівник Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський, передають Патріоти України.

"Помер Олесь Лупій. Дружина Олеся, Леся Степанівна, повідомила, що це сталося сьогодні близько полудня. Після тяжкої хвороби. Олесь Лупій - відомий український письменник, лауреат Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, лауреат премії імені Д. Яворницького, заслужений діяч мистецтв України. Автор багатьох поетичних та прозових книг, кількох кіносценаріїв. Світла пам'ять та Царство небесне, шановний пане Олесю", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що український поет, прозаїк, драматург, сценарист Олесь Лупій народився у 1938 році на Львівщині. За сценаріями Лупія поставлено художні фільми "Багряні береги", "Данило - князь Галицький".

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...