На борту було 153 людини: Індонезійські пілоти заснули під час нічного рейсу

Обидва індонезійські пілоти під час нічного рейсу не виходили на зв’язок протягом майже 30 хвилин через те, що заснули. Інцидент трапився 25 січня. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

За даними звіту Національного комітету з безпеки, пілоти одночасно спали під час рейсу авіакомпанії Batik Air, що прямував з Південно-Східного Сулавесі до столиці Індонезії, Джакарти. Зазначається, що інцидент призвів до низки навігаційних помилок, проте 153 пасажири Airbus A320 і чотири бортпровідники не постраждали під час польоту, який тривав дві години 35 хвилин.

Обидвох пілотів тимчасово відсторонили від роботи. Згідно зі звітом, один з пілотів не відпочив в ніч перед польотом.

У звіті йдеться, що приблизно через 90 хвилин після вильоту літака, капітан попросив дозволу у свого другого пілота трохи відпочити й прохання було задоволено. Водночас другий пілот взяв на себе командування літаком, проте також ненавмисно заснув.

Через декілька хвилин після останнього спілкування з другим пілотом, центр управління в Джакарті спробував зв’язатися з літаком, але не отримав відповіді. Через 28 хвилин після останнього повідомлення пілот прокинувся і зрозумів, що його колега спить, а літак летить за неправильною траєкторією.

Чоловік розбудив свого колегу, відповів на дзвінки з Джакарти, а також скоригував траєкторію польоту. Після інциденту літак успішно приземлився. Генеральний директор повітряного транспорту Марія Крісті Ендах Мурні заявила, що Міністерство транспорту «виносить сувору догану» авіакомпанії Batik Air у зв’язку з інцидентом. Крім того, вона закликала авіакомпанію приділяти більше уваги часу відпочинку екіпажів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...