У Чернівецькій області у матері та її сина підтвердили ботулізм. Зокрема, 51-річна жінка та 18-річний хлопець вживали консервовані гриби домашнього приготування та потрапили до лікарні. Про це повідомили у Чернівецькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб, повідомляють Патріоти України із посиланням на місцеве видання "Молодий буковинець".
Так, 51-річна жінка із села Усть-Путили потрапила до лікарні у стані середньої важкості, їй ввели протиботулічну сироватку і сьогодні її стан покращився. Також, на щастя її 18-річний син отримав легку форму отруєння. Наразі обоє хворих пацієнтів у стабільному стані перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні.
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлена споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'ясо, риба, рідше - овочі. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені.
Щоби вберегтися від ботулізму уникайте споживання:
Симптоми ботулізму:
У понеділок, 28 квітня, в Миколаївській області чоловік, тікаючи від правоохоронців, кинув у них гранату, внаслідок чого загинув 21-річний сержант поліції Максим Рижко. Про це повідомив голова Національної поліції Іван Вигівський, передають Патріоти Ук...
Якщо технології продовжать розвиватися такими темпами, людство може втратити контроль над ШІ вже найближчими роками. Про це йдеться в звіті “АІ 2027” американської дослідницької ініціативі АІ Futures Project, . На думку експертів, майбутній технологічн...