На Черкащині чоловік отруївся дуже схожими на печериці грибами

На Черкащині госпіталізовано чоловіка з отруєнням дикорослими грибами, які він назбирав на подвір'ї власного будинку. Про це інформує Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передають Патріоти України.

"33-річний житель села Червона Слобода Черкаського району 27 квітня вживав невідомі гриби, схожі на дикорослі печериці, які назбирав на подвір'ї власного будинку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перші симптоми отруєння (загальна слабкість, нудота, багаторазова блювота, гіркота та сухість у роті, біль у животі тупого характеру) з’явились вже на ранок наступного дня. Чоловіка госпіталізували у стані середньої тяжкості.

Фахівці наголошують, що при появі симптомів отруєння після вживання грибів, таких як нудота, блювота, різкий біль у животі, діарея, запаморочення, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), судоми, марення, поява галюцинацій, потрібно негайно звернутись до свого сімейного лікаря або до служб екстреної медичної допомоги.

Також попереджається про те, що ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом кількох днів. Не зменшують отрути в грибах сушіння, засолювання, маринування, заморожування, теплова обробка. Отруєння можуть спричинити навіть їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки. Спеціалісти застерігають від вживання в їжу сирих грибів та просять не займайтеся самолікуванням.

Новий закон про мобілізацію: У Міноборони розповіли, що чекає на "обмежено придатних"

вівторок, 21 травень 2024, 0:30

Речник Міністерства оборони України, старший лейтенант Дмитро Лазуткін пояснив, що чекає на "обмежено придатних" після 18 травня - коли новий закон про мобілізацію вступив в силу. Про це він розповів в інформаційному дайджесті МОУ на Youtube-каналі. ...

Не всі та не у кожного: У кого й чому можуть забрати авто на потреби ЗСУ

вівторок, 21 травень 2024, 0:22

Згідно зі змінами, які запроваджуються новим законом про мобілізацію, тепер в Україні можуть безоплатно вилучати автомобілі в українців на потреби Збройних сил із матеріальним відшкодуванням після демобілізації. Однак забиратимуть авто не в усіх і за п...