На Черкащині чоловік проігнорував бойову повістку і поплатився: Як покарають

На Черкащині перед судом постане 48-річний чоловік, який не з'явився до ТЦК для відправлення до військової частини. Йому інкримінують ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Обвинувальний акт спрямовано до суду - чоловік може потрапити за ґрати на строк до п'яти років. Про це розповіли у Черкаській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

"За даними слідства, 48-річний чоловік, будучи придатним до військової служби та перебуваючи на військовому обліку, без поважних причин не з’явився до Черкаського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправлення у військову частину, хоча був завчасно попереджений про необхідність явки. Тим самим він ухилився від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період", – йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що за процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Пропонують EcoFlow за підозріло низькими цінами: Українців попередили про новий вид шахрайства

понеділок, 7 жовтень 2024, 10:44

Шахраї активізувалися в умовах енергетичної кризи, пропонуючи фейкові зарядні станції через соцмережі та вимагаючи передоплату. Поліція закликає українців купувати лише в перевірених магазинах і обирати післяплату для уникнення обману, передають Патріо...

Віддав життя за Україну: На війні загинув неодноразовий чемпіон України з ММА

понеділок, 7 жовтень 2024, 9:57

Війна забрала життя українського бійця змішаних єдиноборств Назарія Гаврильця. Про це повідомляє парламентський Комітет з питань молоді та спорту, передають Патріоти України. Військовий загинув 12 вересня під час бойового завдання у Курській області Ро...