На Черкащині підлеглі Авакова тортурами вибивали зізнання з невинного: Після "зашквару" потерпілому пропонували гроші за мовчання

У місті Городище Черкаської області поліцейські катували чоловіка і силою вибивали зізнання у злочині. Справою зайнялося ДБР – двом дільничним оголосили підозру, шістьох співробітників поліції відсторонили від роботи, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє ТСН, потерпілому Віталію пропонували гроші, щоб він не розповідав про катування.

Поліція приїхала в його гараж, де потерпілий разом з братом ремонтував машину. Слідчі стверджували, що у Віталія могла бути річ, яку викрали.

"У нас стояла машина людини, якому ми робили ремонт. Вони побачили в ній магнітофон", - розповів постраждалий.

Його забрали з гаража і привезли у відділення поліції. Спочатку слідчий з'ясовував, звідки в його гаражі цей автомобіль, а потім поїхав перевіряти людину, яку йому назвав Віталій. А затриманого слідчі відвели в іншу кімнату і там почали бити. Тортури тривали півтори години, поки поліцейські не дізналися, що Віталій до крадіжки не причетний.

"Вже сил не було, лежав прив'язаний. Вони побачили, що ллється кров з рота. Попросив, щоб мене відвезли додому. Вони пропонували й гроші, і все, щоб "зам'яти", - розповів постраждалий.

Постраждалий звернувся за допомогою до медиків, а потім написав заяву в поліцію.

"Просто було прикро, що так знущалися наді мною", - зізнався чоловік.

У Віталія синець під оком, вибиті зуби та вся спина в синцях. Його били трубкою від вогнегасника, залізним стільцем, пляшкою. Прив'язували до лавки, одягали наручниками, били руками та ногами.

Завтра йому належить операція на зламаній щелепі. У поліції повідомили, що відреагували на інцидент відразу після заяви.

"Відразу 6 лютого, коли надійшла інформація, керівництвом була організована перевірка, усунули 6 осіб від виконання службових обов'язків", - розповіла прессекретар поліції Черкаської області Зоя Вовк.

В ДБР вже почали розслідування, і оголосили підозру двом дільничним. Відомо, що їх вже звільнили зі служби.

Після того як ця історія стала відома, до журналістів почали звертатися й інші потерпілі. Подружжя Сергій і Оксана розповіли, що два роки тому мали справу з цими поліцейськими. Пізно ввечері їх почала переслідувати машина, у дворі їх просто витягнули з автомобіля і почали бити об землю. В обох – струс мозку. Правоохоронці сказали, що підозрюють водія в тому, що він був нетверезим за кермом. Сергій писав заяву, але реакції на неї не було.

Після нового інциденту слідчі знову підняли стару справу. Двом, тепер вже колишнім співробітникам правоохоронних органів, загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...