На Чернігівщині окупант душив 16-річну дівчину та погрожував зґвалтуванням, її врятувала бабуся

На Чернігівщині зафіксували перший випадок сексуального насильства, яке вчинив російський військовий. Російський офіцер бив жертву, душив і вимагав близькості.Про це повідомляє "Суспільне". Видання зазначає, що село було окуповане 3 березня. А через тиждень солдати країни-агресора прийшли до будинку, в якому мешкала 16-річна дівчина разом із бабусею та братом, передають Патріоти України.

"Він штовхнув мене в кімнату і сказав тихо, мовчки. Кинув мене на ліжко і сів зверху і почав душити. Я закричала. У мене в очах темніло і я задихалася, а коли я вже не могла набрати повітря, то він переставав душити. Він говорив: "Якщо ти будеш кричати, то я тобі зверну шию, а якщо ти мені не даси добровільно, будеш кричати, я вб'ю бабу і брата, і тебе всі зґвалтують", – розповіла жертва.

Окупанти залишалися у будинку приблизно три тижні. Олександр, брат постраждалої дівчини, розповів, що його кілька ночей тримали зі зв'язаними руками на вулиці – росіяни дізналися, що раніше хлопець служив.

Усі росіяни спали на кухні, а їхній командир – у залі разом із 16-річною дівчиною. Олександр каже, чув, як сестра кричить. Якось хлопець зміг вирватися. "Забіг у будинок, говорю, командире, не чіпайте сестру. 16 років. Каже, її ніхто не чіпає, вона – навідниця".

Дівчина розповідає, що військовий лягав поряд із нею. "І казав, що не ґвалтує, але доторкнеться до мене. Руками стискав мене там".

Захистити внучку хитрістю намагалася її бабуся. Жінка вдавала, що погано почувається, лягала поруч із онукою, але росіянин наставляв ніж до горла бабусі, розповідає дівчина. Після війни обіцяв повернутись, щоб забрати.

Дівчина згадує, що російський військовий бив її автоматом. Лякавши сім'ю, міг стріляти в стелю. "Я пам'ятаю його обличчя, пам'ятаю цей голос, все пам'ятаю. Він мені снився майже щоночі. Як він мене знайшов після війни, як він бив по обличчю знову".

Це перший випадок сексуального насильства, зафіксований чернігівською окружною прокуратурою. Прокурор Ігор Савицький зазначає, що відсоток того, що вони знайдуть злочинця, є дуже високим. Йому загрожує тюремне ув'язнення до 12 років.

"Залучені всі можливі служби, правоохоронні органи для пошуку та встановлення воєнних злочинців, тим більше що стосується злочинів проти дітей. Вказану особу можна засудити до покарання у вигляді позбавлення волі та надалі здійснювати її розшук територією України, а також усього світу силами Інтерполу" – зазначив він.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...