На честь 30-ї річниці незалежності України в центрі Харкова відкрили унікальний арт-об'єкт, що відтворює звуки міста

Новий арт-об'єкт Харкова

У харківському саду ім. Шевченка відкрили арт-інсталяцію «Звуки міста». Харків став четвертим містом, де реалізують арт-проєкт на честь 30-ї річниці незалежності України, повідомляє Харківська міська рада, зазначають Патріоти України.

Звуки семи міст України записали та трансформували в скульптури за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації. Ініціаторками проєкту стали продюсерка GOODMEDIA Альона Тимошенко та засновниця Spilne Art Наташа Ткаченко.

За словами Альони Тимошенко, кожне місто має свої унікальні звуки. Вони різні за настроєм, тональністю і навіть кольором.

«Ми вперше перетворили їх на форму. Це проєкт, який по-сучасному об'єднав мистецтво, технології, почуття та емоції людей, історії містян та їхні спогади дитинства», — розповіла Альона Тимошенко.

Харківська арт-інсталяція присвячена спогадам про звучання міста відомих харків'ян — астронома, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Ірини Бєльської, лікаря Євгена Комаровського, співака і телеведучого Володимира Дантеса, українського художника-монументаліста, графіка та фотографа Романа Мініна.

Арт-об'єкти відтворюють звуки стрибків на скейті, спалаху феєрверків. На фоні лунає рівномірний стукіт потягів на залізничних коліях та вигуки вболівальників на стадіоні «Металіст».

«Дивлячись на цю скульптуру, кожен відчує ритм Харкова. Це хвиля емоцій. Шум вулиць і фонтанів, сміх дітей, крики вболівальників на стадіоні „Металіст“. Дух міста — унікальний і відображений тут», — сказав в. о. міського голови Харкова Ігор Терехов.

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...