На честь річниці утворення десантно-штурмових військ НБУ випустив пам'ятну 10-гривневу монету, що піде у обіг

День десантно-штурмових військ — свято України, відзначається щорічно 21 листопада від 2017 року на честь Десантно-штурмових військ.

Національний банк випустить пам'ятну монету "Десантно-штурмові війська Збройних сил України". В обіг її введуть з 11 листопада. Таким чином регулятор пішов традицією анонсувати свято, зазначають Патріоти України. Адже День десантно-штурмових військ Україна від 2017 року відзначає 21 листопада, коли остаточно відмежувала від радянської традиції пов1язаною з 2 серпня.

Монету випустять тиражем в один мільйон. Виготовлена зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем.

Номінал монети – 10 грн, важитиме 12,4 грама, діаметр – 30 мм. Станом на 1 жовтня в обігу в Україні перебуває 592,2 млрд грн готівки, повідомляв Нацбанк.


Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...